HAWKING Benelux B.V.
prev
next

APPLICATIE VOORBEELD 1

News image

Magnesium onderdeel anodisch gelakt met ANOCLAD XL BLACK

Read more

APPLICATIE VOORBEELD 2

News image

Vloerenwisser. Gereinigd met EKASIT 028, beitsontvetter OMEGA en EKASIT 2005. Zuur verz...

Read more

APPLICATIE VOORBEELD 3

News image

Gesinterd staal. Gereinigd in SURFACLEAN 900. Zink gefosfateerd in SURFACOTE 333 Kathod...

Read more

APPLICATIE VOORBEELD 4

News image

De verschillende kleuren goud. De getoonde verlichtingsspot werd hoogglanzend vernikkeld ...

Read more

APPLICATIE VOORBEELD 5

News image

Hoofdsteuntje automobiel Hoogglanzend vernikkeld met ORION 4000 GG. en aansluitend verchr...

Read more

APPLICATIE VOORBEELD 6

News image

Bevestigingsonderdeel Gereinigd in SURFACLEAN V-149, beitsontvetter OMEGA en EKASIT 2005....

Read more

APPLICATIE VOORBEELD 7

News image

Scharnier uit RVS 304. Gereinigd in SURFASIT D-33/A Kathodisch gelakt in ALPHACLAD LB 90

Read more

Welkom bij Hawking Benelux BV

Zo bereikt u ons!

Chroom


SAPHIR 40

Het SAPHIR 40 hardchroom proces vormt Kiesow Dr. Brinkmann nieuwste ontwikkeling op dit gebied. Ondanks het feit dat het SAPHIR 40 proces op zwavelzuurbasis geformuleerd is overtreft het in rendement de fluoridehoudende elektrolyten. Staal en aluminium worden amper aangetast. De neerslagen vertonen 200-500 scheuren/cm; de hardheid bedraagt daarbij 1000-1100 HV 0,1. Het SAPHIR 40 hardchroom proces funktioneert zowel met geplatineerde titaananoden als met loodanoden. Voor het verkrijgen van een gesloten schuimdeken wordt het PFOS vrije produkt PROQUEL OF ten zeerste aanbevolen.

 
SAPHIR 14

Het SAPHIR 14 is een robuust sierchroom proces dat zich kenmerkt door het brede werktraject en de eenvoudige procescontrole. White wash problemen (ook wel valse verbranding genoemd) zijn een uiterst zeldzame verschijning met het SAPHIR 14 proces. De gebruikte katalysatoren kunnen separaat aan het SAPHIR 14 toegevoegd worden.

 
SAPHIR 2000

Het SAPHIR 2000 sierchroom proces vormt Kiesow Dr. Brinkmann nieuwste ontwikkeling op dit gebied van chroom(III) verchromen. Het SAPHIR 2000 proces is geformuleerd op sulfaatbasis en bevat géén complexvormers en onderscheidt zich daarmee kenmerkend van de overige aangeboden processen. De kleur van de chroomlagen uit het SAPHIR 2000 proces zijn amper te onderscheiden van chroom(VI) neerslagen zoals b.v. verkregen uit het SAPHIR 14 proces. In samenwerking met HAWKING is er de elektrolytische lak ALPHACLAD CHROMISEAL ontwikkeld die de corrosiebescherming van de chroom(III) laag enorm doet toenemen.

 
PROQUEL OF

PROQUEL OF is een PFOS vrij geconcentreerd product dat gebruikt wordt in zowel SAPHIR hardchroom als sierchroombaden  om  een gesloten schuimdeken tijdens het verchromen te vormen. PROQUEL OF is zéér economisch in het verbruik en heeft zich reeds vele malen in de praktijk bewezen. Niet voor niets is PROQUEL OF ondertussen uitgegroeid tot een van de best verkopende producten.

 


HAWKING Benelux BV
Willem-Alexanderlaan 5
NL - 5263 AZ Vught

Tel   : +31 (073) 656 52 32

KvK 's-Hertogenbosch: 17 20 52 17
BTW nr. NL818061492B01

...