HAWKING Benelux B.V.
prev
next

APPLICATIE VOORBEELD 1

News image

Magnesium onderdeel anodisch gelakt met ANOCLAD XL BLACK

Read more

APPLICATIE VOORBEELD 2

News image

Vloerenwisser. Gereinigd met EKASIT 028, beitsontvetter OMEGA en EKASIT 2005. Zuur verz...

Read more

APPLICATIE VOORBEELD 3

News image

Gesinterd staal. Gereinigd in SURFACLEAN 900. Zink gefosfateerd in SURFACOTE 333 Kathod...

Read more

APPLICATIE VOORBEELD 4

News image

De verschillende kleuren goud. De getoonde verlichtingsspot werd hoogglanzend vernikkeld ...

Read more

APPLICATIE VOORBEELD 5

News image

Hoofdsteuntje automobiel Hoogglanzend vernikkeld met ORION 4000 GG. en aansluitend verchr...

Read more

APPLICATIE VOORBEELD 6

News image

Bevestigingsonderdeel Gereinigd in SURFACLEAN V-149, beitsontvetter OMEGA en EKASIT 2005....

Read more

APPLICATIE VOORBEELD 7

News image

Scharnier uit RVS 304. Gereinigd in SURFASIT D-33/A Kathodisch gelakt in ALPHACLAD LB 90

Read more

Welkom bij Hawking Benelux BV

Zo bereikt u ons!

IJzerfosfateringen


INLEIDING IJZERFOSFATEREN

Een ijzerfosfateerlaag ontstaat door een chemische uitwisselingsreactie van een fosfaatgroep (b.v. uit fosforzuur) met een basismateriaal uit ijzer. De zo verkregen neerslagen zijn amorf en uiterest dun. De laag dient als hechtgrond voor een navolgende lakbewerking. Afhankelijk van het type SURFASIT ijzerfosfatering wordt er 0,2 - 0,8 gram per m2 neergeslagen. IJzerfosfateringen worden bij voorkeur ingezet voor binnenshuis toepassingen (b.v. verlichting armatuur). Heeft u vragen? Stel deze via het contactformulier waarvoor bij voorbaat dank.

 
MEER SURFASIT PRODUKTEN

De onderstaande vermelde SURFASIT processen vormen slechts een kleine selektie uit het totale aanbod waarmee reeds een groot gedeelte van de markt op het gebied van ijzerfosfateren bereikt wordt.  Uw gewenste of ideale product staat er niet bij of u wilt meer informatie over de beschreven processen? Spreek ons hierop aan via het contactformulier.  Wij nemen hierna zo spoedig mogelijk contact met u op en danken u tevens voor het bezoeken van deze site.

 
SURFASIT D-1

SURFASIT D-1 is een vloeibaar fluoridehoudend concentraat dat de combinatie is van zowel een goed reinigende ontvetting als een 'low build' ijzerfosfatering. SURFASIT D-1 kenmerkt zich door de geringe aanzet en verbruik, géén overmatige schuimvorming bij toepassing op lage temperatuur. Een pH instelling na nieuwaanzet is niet nodig. SURFASIT D-1 is geschikt voor ijzer, staal, RVS, aluminium, galvanisch en sendzimir verzinkt plaatwerk. SURFASIT D-1 vormt tevens een zeer goede hechtgrond voor HAWKING KTL lakken! Grotere badvolumen kunnen aangezet worden met SURFASIT IP-6, een gemengd zout dat alle ingrediënten bevat voor een snelle productie opstart!                                

 
SURFASIT D-10

SURFASIT D-10 is de fluoridevrije versie van SURFASIT D-1 en biedt daarmee dezelfde voordelen. Geschikt voor ijzer, staal en RVS. Grotere badvolumen kunnen aangezet worden met SURFASIT IP-6, een gemengd zout dat alle ingrediënten bevat voor een snelle productie opstart!                                                   

 
SURFASIT D-33

SURFASIT D-33 is een vloeibaar concentraat dat een combinatie vormt van zowel een ontvetting als een 'medium build' ijzerfosfatering. De ontvettende werking van SURFASIT D-33 is daarbij onovertroffen door toepassing van een nieuw krachtig tensidenmengsel.  De pH instelling bij een nieuwaanzet geschiedt door NaOH. Door het ontbreken van fluoride is SURFASIT D-33 uitsluitend geschikt voor ijzer, staal en RVS.

 
SURFASIT D-33/A

SURFASIT D-33/A is een vloeibaar concentraat dat de combinatie vormt van een ontvetting en een 'medium build' ijzerfosfatering. Net zoals bij SURFASIT D-33 wordt er bij SURFASIT D-33/A gebruik gemaakt van een nieuw zeer krachtig tensidenmengsel waardoor de ontvettende werking onovertroffen is. SURFASIT D-33/A bevat geen metaalzouten. Een pH instelling bij een nieuwaanzet is niet nodig. SURFASIT D-33/A is fluoridevrij en dat maakt dit proces zeer geschikt voor staal, ijzer en RVS.

 
SURFASIT D-63

SURFASIT D-63 is de fluoride houdende versie van SURFASIT D-33 en biedt daarmee dezelfde voordelen. SURFASIT 63 is daarmee geschikt voor de behandeling van staal, ijzer, aluminium, RVS en kunststof.

 
SURFASIT D-38

SURFASIT D-38 is een vloeibaar concentraat dat een combinatie vormt van zowel onvetting als een 'high build' ijzerfosfatering. SURFASIT D-38 is fluoride houdend maar bevat geen zware metalen. Door het hoge laagdiktegewicht van de fosfaatlaag vormt SURFASIT D-38 een zeer goede hechtgrond met een volgend poederlak- of KTL systeem en wordt de corrosiebescherming daarbij verbeterd. SURFASIT D-38 is niet alleen zeer geschikt als ontvettingsmiddel voor aluminium en de legeringen ervan maar ook voor verzinkt plaatwerk waarbij SURFASIT D-38 een extra bescherming op de zijkanten geeft. Bij een nieuwaanzet is een pH correctie niet nodig.

 


HAWKING Benelux BV
Willem-Alexanderlaan 5
NL - 5263 AZ Vught

Tel   : +31 (073) 656 52 32

KvK 's-Hertogenbosch: 17 20 52 17
BTW nr. NL818061492B01

...