HAWKING Benelux B.V.
prev
next

APPLICATIE VOORBEELD 1

News image

Magnesium onderdeel anodisch gelakt met ANOCLAD XL BLACK

Read more

APPLICATIE VOORBEELD 2

News image

Vloerenwisser. Gereinigd met EKASIT 028, beitsontvetter OMEGA en EKASIT 2005. Zuur verz...

Read more

APPLICATIE VOORBEELD 3

News image

Gesinterd staal. Gereinigd in SURFACLEAN 900. Zink gefosfateerd in SURFACOTE 333 Kathod...

Read more

APPLICATIE VOORBEELD 4

News image

De verschillende kleuren goud. De getoonde verlichtingsspot werd hoogglanzend vernikkeld ...

Read more

APPLICATIE VOORBEELD 5

News image

Hoofdsteuntje automobiel Hoogglanzend vernikkeld met ORION 4000 GG. en aansluitend verchr...

Read more

APPLICATIE VOORBEELD 6

News image

Bevestigingsonderdeel Gereinigd in SURFACLEAN V-149, beitsontvetter OMEGA en EKASIT 2005....

Read more

APPLICATIE VOORBEELD 7

News image

Scharnier uit RVS 304. Gereinigd in SURFASIT D-33/A Kathodisch gelakt in ALPHACLAD LB 90

Read more

Welkom bij Hawking Benelux BV

Zo bereikt u ons!

Zinkfosfateringen


INLEIDING ZINKFOSFATEREN

In tegenstelling tot ijzerfosfateren wordt bij zinkfosfateren het neer te slaan metaal zink in contact gebracht met het onderliggende basismateriaal ijzer. Er vormen zich daarbij zinkfosfaten die een uitstekende hechtgrond vormen voor een navolgende lakbewerking. Tri-kation zinkfosfateringen geven daarbij de beste corrosiebescherming door toevoeging van andere metalen zoals b.v. nikkel. Doordat zink zich opoffert t.o.v. ijzer bij lakbeschadigingen tot op het basismateriaal worden SURFACOTE zinkfosfateringen bij voorkeur ingezet voor buiten toepassingen en daar waar een hoge mate van corrosiewering gevraagd wordt b.v. automotive onderdelen. Meest gangbaar zijn daarbij de processen die daarbij ca. 1 - 3 g/m2 zinkfosfaat vormen.

 
MEER SURFACOTE PRODUKTEN

De onderstaande vermelde SURFACOTE processen vormen slechts een kleine selektie uit het totale aanbod waarmee reeds een groot gedeelte van de markt op het gebied van zinkfosfateren bereikt wordt.  Uw gewenste of ideale product staat er niet bij of u wilt meer informatie ontvangen over de beschreven processen? Spreek ons hierop aan via het contactformulier.  Wij nemen hierna zo spoedig mogelijk contact met u op danken u tevens voor het bezoeken van deze site.

 
SURFACOTE 780

SURFACOTE 780 is een calcium/zinkfosfatering en kenmerkt zich door de zeer dunne fosfaatlaag met een zeer fijne kristalstruktuur en is geschikt voor het fosfateren van staal en verzinkte producten. SURFACOTE 780 werd speciaal ontwikkeld voor het fosfateren van plaatmateriaal en is daarnaast buitengewoon geschikt voor fosfateren van rubber/metaal verbindingen. SURFACOTE 780 is niet geschikt voor toepassing in sproei installaties. Zuurverhouding hoeft bij een nieuw-aanzet niet ingesteld te worden. Het laagdiktegewicht bedraagt circa 1 - 2 g/m2.

 
SURFACOTE 480

SURFACOTE 480 is een universele zinkfosfatering en is geschikt voor het fosfateren van staal en verzinkt materiaal en kan worden ingezet in zowel dompel- als trommelinstallaties. Afhankelijk van de concentratie worden bij een laag totaalzuurgehalte fijne tot middelfijne kristallen gevormd. Bij een hogere concentratie en temperatuur grofkristallijne die geschikt zijn voor een verdere omvorm bewerking. Door een nabewerking in de anti-corrosie olie SURFASEAL 90 wordt een zeer goede corrosiebescherming verkregen. Voor de vorming van een zeer fijnkristallijne struktuur wordt vooractivering in SURFA-Rins ten zeerste aanbevolen. Laagdiktegwicht > 15 g/m2 mogelijk.

 
SURFACOTE 125

SURFACOTE 125 is een zinkfosfatering waarmee staal met elk koolstofgehalte alswel galvanische en thermisch verzinkte producten gefosfateerd kunnen worden. Dit kan in een sproei- of dompelinstallatie geschieden. SURFACOTE 125 kenmerkt zich verder door de eenvoudige procesvoering. Voor het verkrijgen van een uiterst fijnkristallijne kristalstruktuur wordt een voor-activering in SURFA-rins ten zeerste aanbevolen. Laagdiktegewicht (afhankelijk van de instelling en toepassing) ca 1,5 - 6 g/m2. SURFACOTE 125 bevat een geringe hoeveelheid nikkel.

 
SURFACOTE 333

SURFACOTE 333 is Kiesow Dr. Brinkmann nieuwste ontwikkeling op het gebied van tri kation zinkfosfateren. SURFACOTE 333 is geschikt voor het fosfateren van staal met elk koolstofgehalte en kan ingezet worden in dompel- en sproei installaties. De fijne kristalstruktuur zorgt voor een perfekte hechting van navolgende lakbewerkingen. SURFACOTE 333 kenmerkt zich verder door de eenvoudige procesvoering. Voor het verkrijgen van een zeer fijn kristallijne stuktuur wordt een vooractivering in SURFA-rins ten zeerste aanbevolen. Door toevoeging van SURFACOTE Additiv no.6 is SURFACOTE 333 ook geschikt voor toepassing op verzinkte producten en aluminium. Het laagdiktegewicht bedraag (afhankelijk van de instelling en toepassing) circa 1,5 - 5,5 g/m2.

 


HAWKING Benelux BV
Willem-Alexanderlaan 5
NL - 5263 AZ Vught

Tel   : +31 (073) 656 52 32

KvK 's-Hertogenbosch: 17 20 52 17
BTW nr. NL818061492B01

...